Fordon

Porsche och Boeing bygger en flygande bil för lyxkunder

Foto: Boeing
Foto: Boeing

Den osannolika duon ska undersöka marknaden för urban, luftburen mobilitet i premiumsegmentet. I samarbetsavtalet ingår även att Porsche och Boeing ska bygga en flygande bil tillsammans.

Publicerad

En studie utförd av Porsche Consulting 2018 förutspådde att marknaden för urban mobilitet kommer att ta fart efter 2025. Därför har biltillverkaren nu skrivit under ett ”memorandum of understanding” med Boeing. Samarbetsavtalet handlar dels om att man ska undersöka marknaden för en urban, luftburen mobilitet i premiumsegmentet – och eventuellt utveckla ett nytt ekosystem för detsamma.

– Porsche är ute efter att öka vidden som sportbilstillverkare genom att bli ett ledande märke för premium-mobilitet. I förlängningen skulle det här kunna innebära en flytt in i den tredje dimensionens resande. Vi kombinerar styrkorna hos två ledande globala företag för att möta ett segment som är en potentiell nyckelmarknad för framtiden, säger Detlev von Platen, som sitter i ledningen för Porsches försäljnings- och marknadsavdelning i ett pressmeddelande.

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här