Novus elmotorcykel byggd i kolfiber – med saftig prislapp

2019-01-09 12:33  

För 350 000 kronor ska den här elmotorcykeln från Novus kunna bli din.

På konsumentelektronikmässan CES som just nu pågår i Los Angeles visas som vanligt ett antal spektakulära prylar upp för omvärlden. Den smäktande marknadsföringen brukar ingå i paketet. Till den kategorin hör den tyska startupen Novus Bikes elektriska motorcykel:

"Novus är inte bara en elektrisk motorcykel. Novus är inte bara ett varumärke. Novus är övertygelsen om att kunna skapa saker som ännu inte existerar. Novus är dedikerade till att fortsätta då andra säger att det inte går. Novus tänker steget före", skriver företaget om sin motorcykel på hemsidan.

Den med en faiblesse för kolfiber får sitt lystmäte. Lättviktskonstruktionen (38 kilo) medger i kombination med motoreffekt på 6,2 kilowatt och vridmoment 200 newtonmeter en topphastighet på 97 kilometer per timme. Räckvidden uppges vara 97 kilometer men utan närmare information hur den har uppmätts.

Novus är baserat i tyska Braunschweig och uppger att modellen är begränsad till 1 000 exemplar. Att de tre personerna bakom företaget har lagt fokus på design snarare än prestanda är uppenbart.

Lika uppenbart är att de inte vänder sig till de breda folklagren. Priset börjar nämligen på 39 500 dollar (drygt 350 000 kronor valutakonverterat).

Johan Kristensson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt