Norge först med Boeing 737 Max

2017-01-27 07:54  
En modell av planet. Foto: IBL / Imago

Norwegian befäster sin position som ett av de snabbast växande flygbolagen i världen när de tar den nya flygplansmodell Boeing 737 Max i bruk.

Enligt flygbolaget kommer flygplansmodellen att levereras i maj, skriver CNN.

”Norwegian blir det första flygbolaget att få Boeing (BA) 737 Max levererade, och vi är det första flygbolaget att ta denna helt nya flygplanstyp i bruk”, säger en talesperson för flygbolaget i ett uttalande.

Norwegian har rätt att köpa upp till 100 plan av flygplanstypen, som kallas nästa generations kort- och medeldistansflyg. Det säger att det kommer att ta ett tag innan flygplanet är i drift.

Att vara först med de nya planen är inte nödvändigtvis en fördel, eftersom man då också kommer att vara först med att upptäcka eventuella brister med den nya modellen. Det har flygbolaget redan upplevt en gång när de började använda Dreamliner-flygplanen 2013.

Norwegian planerar att använda Boeing 737 Max för flygningar mellan Europa och mindre städer i USA.

 

Gilla Ny Teknik på Facebook

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Prevas

Debatt