Fordon

Mycket oklart efter helikopterkraschen utanför Leksand

Varför en helikopter kraschade i skogen nära flera hus utanför Leksand är fortfarande oklart. Foto: Henrik Hansson/TT
Varför en helikopter kraschade i skogen nära flera hus utanför Leksand är fortfarande oklart. Foto: Henrik Hansson/TT

En person omkom och två skadades allvarligt vid olyckan utanför Leksand på tisdagen. Polisen utreder flera brott.

Publicerad

Det var en man i 65-årsåldern som omkom vid helikopterkraschen utanför Leksand på tisdagen. En man och en kvinna vårdas för svåra skador.

Helikoptern ägs enligt polisen av ett helikopterföretag. Hur kraschen gick till är fortfarande oklart. På onsdagen tar statens haverikommissionen över den tekniska utredningen. Det är obligatoriskt vid flygolyckor där någon dött eller skadats allvarligt.

– Haverikommissionen tar reda på orsaken till haveriet så långt det går, det materialet kommer att användas i brottsutredningen, säger Mats Öhman, presstalespersoner polisen region Bergslagen.

Utreder misstänkt brott

Polisen utreder tre fall av misstänkt brott, vållande till annans död, vållande till kroppsskada och framkallande av fara för annan. Men det finns i nuläget ingen misstänkt.

– Vi påstår inte att någon har begått ett brott. Ingen har delgivits misstanke, säger Mats Öhman.

Om kraschen beror på att piloten eller någon tekniskt ansvarig gjort något fel eller om kraschen är en slump ska utredningen nu utvisa.

Larmet kom klockan 11.15 på tisdagen då vittnen som sett helikoptern krascha i skogen vid Skeberg sydväst om Leksand ringde in.