Misstänkt för brott – körde elcykel i 100 kilometer i timmen

2018-03-28 07:01  
Livsfarligt, säger polisen om elcyklistens framfart (cyklisten på bilden är inte densamma som omtalas i texten). Foto: Berit Roald / NTB scanpix / TT

En man färdades i närmare 100 kilometer i timmen – på elcykel – när polisen stoppade honom på måndagen.

Flera medier rapporterar om vansinnesfärden i Linköping som slutade med att en 35-årig förare nu misstänks för olovlig körning alternativt grov olovlig körning och vårdslöshet i trafiken.

– Det ser ut som att man har ändrat på motorn och att den har så hög kapacitet att den klassas som motorcykel, vilket personen inte verkar ha körkort för, säger Åsa Willsund, presstalesperson vid polisen, till SVT Nyheter Öst.

Elcyklar får köra i max 25 kilometer i timmen. Men den eldrivna mountainbiken med dåliga bromsar ska ha kört betydligt snabbare än så. Poliserna som stoppade honom ska själva ha kommit upp i 98 kilometer i timmen när de tog upp jakten, skriver Linköping News.

– Det var livsfarligt, sannolikt har cykeln även en ram som inte är byggd för hastigheten och så hade den bromsar som inte fungerade, säger förundersökningsledaren Björn Goding till sajten.

Mer om: Elcykel

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt