FORDON

Klart: Då öppnar E6 efter skredet – ”Vi är mycket nöjda”

Ett jordskred kapade E6 i Stenungsund.

Den andra veckan i juli öppnar E6 förbi Stenungsund igen för trafik, meddelar Trafikverket.
– Vi är väldigt glada för det beskedet, säger kommunstyrelsens ordförande Olof Lundberg (S).

Publicerad Uppdaterad

"Vi är mycket nöjda över att vi kan öppna E6 för genomfartstrafik så tidigt i sommar. Vi har jobbat hårt och målinriktat för att hinna bli klara så att vi kan släppa på trafiken före sommarsemesterveckorna", säger projektchef Daniel Svensson på Trafikverket, i ett pressmeddelande.

Sträckan har varit stängd för trafik sedan i september förra året då vägen kollapsade. Skredet utreds av Statens haverikommission, men det finns också en brottsutredning mot personer som har koppling till den företagspark som planerades i området.

Asfaltering, belysning, vägräcken och besiktning inför att trafiken släpps på är några av de saker som återstår i återställandet av sträckan som nu kommer att öppnas tidigare än planerat.

Trafiken har sedan stoppet i september letts om via mindre vägar och genom orter som har fått en kraftigt belastad trafiksituation.

Det är en lättnad, inte bara för dem utan för alla invånare i kommunen, att vi kommer att få en fungerande genomfart, tidigare än vad vi trodde, säger Olof Lundberg (S).