Kinesisk fordonsjätte slopar förbränningsmotorn

2017-12-12 08:31  
Baic fasar ut förbränninngsmotorn. Foto: TT

Kinas största biltillverkare, Baic, planerar att fasa ut förbränningsmotorn.

Baic är en av av Kinas största biltillverkare. Bolaget planerar nu att successivt upphöra med produktionen av bilar som inte drivs av el- eller hybridmotor. Det från år 2025, skriver China Daily.

– Vårt mål är att upphöra med försäljning av egenutvecklade konventionellt drivna bilar i Peking år 2020 och att upphöra med sådan produktion och försäljning nationellt år 2025, säger Xu Heyi, som är ordförande för Baic, enligt China Daily.

Financial Times som också rapporterat om Baic planer skriver att det vore ett betydande skifte för bolaget. Baic sålde 12.215 fordon som drivs av ”ny energi” det första halvåret 2017. Det är 11 procent av bolagets försäljning av fordon under eget märke.

Baic rättar sig alltså i ledet då Kina satt upp ett mål för en nationell utfasning av produktion av förbränningsmotorer som gäller från 2040.

Viktor Krylmark

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt