Fordon

Ingen risk för allmänheten efter tågolycka

Ett stort område spärrades av efter en krock med flera godsvagnar inblandade på Sävenäs rangerbangård. Större delen av tågtrafiken till och från Göteborg stoppades. Till vänster i bilden ses järnvägen mellan Göteborg och Stockholm. Foto: Adam Ihse/TT

Arbetet vid platsen för godsvagnskrocken i Göteborg började sent på tisdagskvällen avvecklas utan att några missöden skett, och räddningstjänsten drog ner på resurserna. ”Det riskfyllda arbetet är klart. Nu ser vi inga större risker egentligen”, säger insatschef Lars Magnusson.

Publicerad

Två rullande godsvagnar krockade med en tredje på Sävenäs bangård i östra Göteborg under växlingsarbete tidigt på morgonen. Den påkörda vagnen innehåller etylenoxid, som är en giftig och brandfarlig gas. Vagnen skadades, och man var rädd för att gas läckt ut. I så fall skulle risken för explosion vara stor.

Ett område med radien 600 meter från olycksplatsen spärrades av tidigt på morgonen. Flera byggnader evakuerades, bland dem en skola och en förskola, uppger polisregion Väst.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här