IIHS: Autonoma bilar hanterar bara var tredje trafikolycka

2020-06-11 08:20  
Foto: Daniel Lawrence Lu

Självkörande bilar ska vara överlägsna människan – men enligt IIHS studie kommer ett autonomt fordon sannolikt bara undvika en mindre andel olyckor.

I de flesta länder tycks både beslutsfattare och biltillverkare vara överens om att autonom teknik kan minska antalet olyckor radikalt. I en trafiksituation där det bara rullar självkörande bilar torde kollisionerna utgöra en liten anomali. Nu pekar dock en ny undersökning på att den här bilden är helt felaktig.

– Inom tid kommer helt självkörande bilar sannolikt att bli bättre än människor på att identifiera risker – men vi har upptäckt att den här förmågan i sig inte klarar av att förhindra huvuddelen av krockarna, säger Jessica Cicchino, vicepresident för forskning vid Insurance Institute ot Highway Safety och medförfattare av studien, i ett pressmeddelande.

Läs mer: Audi ändrar sig – A8 blir inte självkörande

I polisens olycksstatistik i USA ligger personliga misstag gjorda av föraren bakom 90 procent av incidenterna enligt IIHS. De personliga misstagen ger upphov till scenarier som tekniken ofta har svårt att hantera.

I studien lade institutet upp en presumtiv framtid där alla bilar är självkörande. Man gjorde antagandet att det autonoma systemets kameror och sensorer skulle klara av att hantera alla de olyckstillbud som kan uppstå till följd av en bristande perception hos en mänsklig förare – eller att personen bakom ratten var satt ”ur spel”. De två scenarierna står för 24 respektive 10 procent av tillbuden, och olyckorna skulle sannolikt kunna avvärjas i en miljö där alla fordon är autonoma och alla system fungerar perfekt.

Läs mer: Autonoma taxibilarna kör mat istället för människor

Cirka två tredjedelar av olyckstyperna återstår dock. Enligt IIHS finns det en stor risk för att de skulle fortsätta att inträffa om inte de autonoma systemen programmerade om sin förmåga att förutse händelser och fatta beslut. I statistiken som IIHS använd som underlag beror 40 procent av olyckorna på förarens planering och beslutsfattande, exempelvis att man bryter mot hastighetsgränsen eller manövrerar bilen på ett olagligt sätt. Enligt IIHS måste de självkörande bilarna i högre grad designas för att fokusera på säkerhet snarare än ägarens preferenser.

John Edgren

Mer om: Autonoma fordon

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt