Elon Musk: Tesla Model Y börjar tillverkas 2020

2018-05-04 08:59  

Glöm problemen med Model 3. Nästa bil från Tesla kommer att bli en ”revolution för tillverkningsindustrin” lovar Elon Musk.´

Tesla siktar på att ha sin nästa bilmodell på marknaden om två år, avslöjade bolagets vd Elon Musk under ett konferenssamtal i veckan. Det rapporterar The Verge.

Model Y, som den kallas, är en kompakt crossover som ska byggas på samma plattform som Model 3. Men där massproduktionen av folkbilen ständigt stött på problem hoppas Elon Musk att Model Y ska ta världen med häpnad.

– Jag tror att Model Y kommer att bli en revolution för tillverkningsindustrin, sa Elon Musk under konferenssamtalet.

Läs mer: Dryg Musk sänkte Tesla-aktien

Tidigare har Elon Musk sagt att bilen kommer att slopa Teslas 12-volts batteriarkitektur, vilket skulle leda till en dramatisk minskning av elkablar i bilen och förenkla produktionsprocessen. I övrigt vet vi mycket lite om den kommande modellen.

Prognosen har varit att Model Y skulle börja tillverkas i slutet av nästa år, men nu är det tidigast början av 2020 som gäller. Problemen med Model 3 kan säkerligen spela in, men Elon Musk själv säger att det stora problemet är platsbrist. Den gamla Nummi-frabriken i Fremont är fullsmockad, så Model Y behöver byggas på annan ort.

Simon Campanello

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt