Daimler slutar utveckla förbränningsmotorer

2019-09-20 11:42  
Daimlerägda Mercedes-Benz visar upp sitt elbilskoncept Vision EQS under den internationella bilmässan i Frankfurt 2019. Foto: Michael Debets / Pacific Press/Sipa USA

En era kan snart vara förbi, snabbare än väntat. Nu meddelar även fordonstillverkaren Daimler att de slutar utveckla förbränningsmotorer för att fokusera på elektriska drivlinor.

Kanske blev ”dieselgate” början på slutet för förbränningsmotorn. Men spiken i kistan tycks vara att allt fler länder har för avsikt att förbjuda försäljning av nya bensin- och dieseldrivna fordon till 2040. Det här pressar fordonstillverkarna att ställa om, och desto snabbare på forsknings- och utvecklingssidan.

Den tyska fordonstillverkaren Daimler har nyligen lanserat den senaste generationen av förbränningsmotorer och fler lär det inte bli, berättar Electrek.

Daimlers utvecklingschef Markus Schaefer har i en intervju med tyska Auto Motor und Sport förklarat att tillverkaren inte har några planer på att fortsätta investera i utveckling av nya förbränningsmotorer. I likhet med konkurrenterna vill de i stället rikta fokus mot elektriska drivlinor.

Läs mer: BMW kommer inte att förnya elbilen i3

Sedan tidigare står det klart att Daimler-ägda Mercedes-Benz samtliga bilmodeller ska finnas i elektriska upplagor till 2022, liksom Smart-modellerna. Majoriteten av fordonen väntas dock vid den här tidpunkten fortfarande ha en förbränningsmotor.

Ania Obminska

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt