Fordon

Byt ut framhjulet så har du plötsligt en elcykel

Tanken med Teebike är att den ska sköta sig själv, men det finns några kontroller som hanteras via mobiltelefonen. Foto: Teebike

Franska Teebike utvecklar en liten navmotor med inbyggda batterier som sitter i ett färdigt hjul. Lösningen börjar automatiskt knuffa på efter 5 km/h, men du kan aktivera en boost-funktion med mobilen.

Publicerad

Elcykelpremien satte fart på försäljningen under 2017-2018 då över 89 000 elcyklar fick del av den statliga subventionen. Föga överraskande var det de mer exklusiva modellerna som stod för ökningen. I antal fick de vanliga cyklarna förvisso stå tillbaka under el-ruschen, men inte sett till ekonomisk tillväxt. För enligt Svensk Cykling var trenden fortsatt att vi köper allt dyrare cyklar.

Och i brist på statliga subventioner kan du förvandla din konventionella tvåhjuling till en elcykel. Allt du behöver göra är att byta ut framhjulet mot Teebike. Till skillnad från lösa navmotorer som kan köpas på nätet utgörs den franska lösningen av en liten navmotor med inbyggda batterier som sitter i ett färdigt hjul. Det rapporterar Tech Crunch. Enligt tillverkaren ska vem som helst vara händig nog för att byta ut framhjulet på sin cykel och koppla upp det mot den medföljande appen.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här