BYD introducerar ny elektrisk dubbeldäckad buss

2020-02-14 16:55  
Den elektriska bussen från BYD är 13,7 meter lång och har plats för 77 passagerare. Foto: BYD

En 13,7-metersbuss med plats för 77 i två plan. Nu har kinesiska BYD fått ut sin största eldrivna dubbeldäckare i USA.

Marknaden för elektriska bussar rör sig snabbt framåt. Volvo fick i fjol en order på 157 batteridrivna ledbussar som ska rulla i Göteborg och för två veckor sedan beslutade sig Malmö att köpa in 60. Därtill röner både Hyundai och BYD stora framgångar med sina alternativ världen över.

Nu har BYD nått en ny milstolpe. Detta då bolaget nu har introducerat sin stora, elektrifierade dubbeldäckare på den amerikanska marknaden.

Elbussen som går under namnet C10MS visades upp under evenemanget United Motorcoach Association. Fordonet, som är en större version av den modell som bland annat rullar i London, mäter 13,7 meter i längd, har plats för 77 personer och klarar av upp till 370 kilometer på en laddning.

Läs mer: BAE Systems satsar på ren eldrift för stadsbussar

Batteriet i fråga är av typen litium-järnfosfat, har 446 kWh i kapacitet och går att ladda i effekter på upp till 200 kW. Det innebär att det tar strax över två timmar att ladda.

För framdriften står två elmaskiner om 180 kW och bussen ska klara av att köra i hastigheter på upp till 105 km/h.

John Edgren

Mer om: Elbuss BYD

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt