Fordon

Brev till ministern: ”Tillsätt en kriskommission för svensk infrastruktur”

Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) får ett brev från Allianspolitiker i Skånes 33 kommuner med anledning av omfattande tågstrul i Skåne den senaste tiden. De uppmanar regeringen att akut tillsätta en kriskommission för svensk infrastruktur.

Publicerad

”Försenade, inställda och till och med evakuerade tåg har blivit vardag för de skånska resenärerna. Vi har varnat för den eskalerande situationen i skånsk infrastruktur tidigare och nu har situationen nått nya värre proportioner. Det är inte bara opålitligt att resa med tåg - det har blivit otryggt”, säger Christer Wallin (M), oppositionsråd Lund, i ett pressmeddelande.

Alliansen i Skåne vill också att det görs en regeländring som möjliggör ett förskott av medel, för att tidigarelägga järnvägsunderhåll och nyinvesteringar.

I en intervju med HD och Sydsvenskan meddelar infrastrukturminister Tomas Eneroth att en lösning genom tydligare styrning och mer pengar till underhåll är på väg.

Nästa vecka ska det läggas fram en ny nationell järnvägsplan där det anslås mer underhållspengar i hela landet, enligt tidningarna.