Apple bekräftar: satsar på självkörande bilar

2017-06-13 14:17  
Apples vd Tim Cook. Foto: Alamy

Att Apple satsar på autonoma system var Silicon Valleys sämst bevarade hemlighet. Nu har vd Tim Cook bekräftat uppgifterna.

– Vi ser det som ai-projektens moder. Det är förmodligen ett av de svåraste ai-projekten man kan jobba med, säger Tim Cook till Bloomberg.

Apple har redan många konkurrenter på området. Alphabets Waymo-satsning har pågått i det öppna i många år. BMW, Audi, General Motors och flera andra har sina egna separata projekt. Volvo kommer inom en snar framtid att påbörja Drive Me – ett forskningsprojekt där självkörande bilar ska köras på trafikerade vägar i Göteborg.

Enligt Bloomberg ska planerna på en Apple-bil ha skjutits på framtiden. I nuläget tycks Iphone-giganten mest vara fokuserade på att utveckla ett autonomt system – men det är oklart hur det i så fall ska användas. Bloomberg skriver att Cook tvekar på frågan om Apple ska tillverka en egen bil.

– Vi får se vart detta tar oss. Produktmässigt berättar vi inte vad vi tänker göra, säger Tim Cook.

Peter Ottsjö

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt