Litiumbatteri startade brand med tio meter höga lågor

2019-03-12 13:17  
Foto: Henrik Montgomery / TT

Det brinner kraftigt i en industrifastighet utanför Halmstad. Enligt polisen ska branden ha startat i ett litiumbatteri och sedan spridit sig. I byggnaden finns bland annat en dieseltank på 800 liter.

– De flesta företagen i området är utrymda. Det har de gjort på egen hand. Men det kan även bli aktuellt att evakuera, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg till TT.

Flera vägar har stängts av i området och branden är inte under kontroll.

Larmet kom strax efter halv elva på tisdagsförmiddagen och räddningstjänsten säger till Hallandsposten att omfattningen på branden är runt 40 gånger 20 meter med 10 meter höga lågor. Räddningstjänsten säger att de kommer att finnas på plats hela dagen.

Läs mer: ”Bråttom öka kunskapen om brinnande gas- och elfordon”

I ett viktigt meddelande till allmänheten VMA riktas en uppmaning om att stänga ventilation och fönster i området eftersom röken är giftig.

– Det är en blandning av metaller som brinner. Det kan vara en rätt komplicerad släckning, säger Niklas Rosenberg inre befäl vid räddningstjänsten till tidningen.

En person har förts till sjukhus, men skadorna uppges inte vara allvarliga.

Mer om: Brand

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt