ELBILAR

VW lanserar två nya ID7-modeller: En GTX och en med 70 mils räckvidd

VW ID7 GTX och ID7 GTX Tourer

Mer effekt och längre räckvidd. Volkswagen utökar modellpaletten och ID7 kommer nu i versionerna GTX samt Pro S. Det innebär antingen mer effekt eller upp till 70 mil på en ”tank”.

I fjol lanserade Volkswagen sin ”elektriska Passat” ID7 och med denna tog man ytterligare ett kliv på elektrifieringsresan. Detta med en uppgraderad drivlina och än mer teknik. Nu breddar tillverkaren utbudet och ID7-familjen utökas med versionerna GTX och Pro S.

När det gäller GTX handlar det om dubbla motorer, fyrhjulsdrift samt en systemeffekt på 250 kW eller motsvarande 340 hästkrafter. Detta innebär att från stillastående kan man ta sig upp i 100 km/h på 5,4 sekunder. 

Nytt är även att man får ett 86 kWh-batteri som i GTX-fallet ska ge 595 km räckvidd. 

Pro S ska klara 709 km

Om man är mindre intresserade av rivstarter lanseras även Pro S-versionen och där handlar det i stället om långa intervaller mellan laddstoppen. Här är bilen bakhjulsdriven med en maximal effekt på 210 kW eller 286 hästkrafter. Batteriet är även här på 86 kWh, men här ska det gå att ta sig 709 km på en laddning.

Batteriet går även att snabbladda i 200 kW vilket då, om stjärnorna står rätt, ska innebära att en laddning 10-80 procent går på 26 minuter.

Båda versionerna går även att få i kombiutförande Tourer. Då kapas räckvidden något och för GTX innebär det ca 575 km och 690 km för Pro S-versionen. Dock kan kombibilarna istället stoltsera med att det går att lasta 605 liter i bagaget. 

Bilarna ska inom kort börja säljas på den svenska marknaden, i samband med det kommer fullständig teknisk data samt inte minst pris att avslöjas.