Volkswagen avslöjar – så blir nya elbilen ID.4

2020-03-04 11:01  

Större, bakhjulsdriven och med en räckvidd på 500 km. Volkswagen har nu lättat på locket när det kommer till nya crossovern ID.4.

Det har inte varit någon större hemlighet att konceptet ID Crozz skulle stöpas om och bli produktionsverklighet. Det kan inte heller sägas vara en högoddsare att den nya modellen får namnet ID.4.

Men nu har i varje fall Volkswagen börjat lanseringsprocessen för sin andra modell på MEB-plattformen, och de avslöjar att vi kommer få se bilen under 2021. Till skillnad från ID.3 ska 4:an säljas på fler marknader än Europa.

Det var via en websändning som ID.4 blev presenterad. Detta istället för att få sitt första publika framträdande på Genèvesalongen. Så vad är det då Volkswagen visat? Jo, ID.4 kan beskrivas vara en crossover där 4:an indikerar att det är en kompakt modell.

Läs mer: Hummer är tillbaka – som elbil med 1 000 hästkrafter

Därtill berättar den tyska tillverkaren att räckvidden är upp till 500 kilometer (beroende på batteristorlek och drivlina) och att den första lanseringsmodellen kommer att ha en elmaskin på bakaxeln. Det nämns också redan nu att en fyrhjulsdriven version kommer att lanseras kort därefter.

ID.4 kommer, precis som syskonet ID.3 att byggas i den gamla Trabantfabriken i Zwickau.

Felix Björklund

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt