Tesla uppdaterar – Model 3 får än längre räckvidd

2020-10-20 07:00  
Standardversionen av Model 3 får vissa av uppdateringarna – som bland annat ökar räckvidden.

En uppdatering som svenska Teslaköpare lär älska. Nu förser tillverkaren Model 3 med en ny värmepump – en nyhet som ger bättre räckvidd på vintern.

När det kommer till räckvidd har Tesla visat var skåpet ska stå. Ingen annan seriebil som nu är till salu kan slå den amerikanska tillverkaren på fingrarna. Och nu blir bäst bättre. Detta då tillverkaren uppdaterar sina bilar.

Så vad har då hänt? Jo, i de fyrhjulsdrivna versionerna av Model 3 så har man petat in den HVAC-värmepump som man tog fram med Model Y. Det innebär att Long Range-bilen nu kommer 580 km på en laddning, alltså 20 km längre, och i Performance-modellen skrivs räckvidden upp med 37 km – till 567 km.

Detta må vara väl sett till de officiella siffrorna. Men i verkligheten lär det vara ännu mer uppskattat då värmepumpen kommer se till att hålla uppe effektiviteten även när temperaturen sjunker.

Läs mer: Mercedes löfte: Vår elbil kommer att ha längst räckvidd

Nu är det ju så att all räckviddsökning inte kan tillskrivas värmepumpen, utan Tesla har även sett till att knacka lite på programvaran samt erbjuda nya hjul som bidrar till energieffektiviteten.

Ladda mobiltelefonen trådlöst i Teslan

Andra nyheter är att kromade detaljer som dörrhandtag och lister har blivit svarta. På insidan är skillnaden att mittkonsolen fått ny design samt att pianolacken har ersätts av en matt finish. Vidare har man petat in två laddplatser för trådlös laddning av mobiltelefoner samt dubbla USB-C portar.

Standardversionen av Model 3 får vissa av uppdateringarna och bland annat ökar räckvidden från 403 till 430 km.

Tesla har dock inte glömt sina äldre modeller och både Model S och X har fått en uppdaterad räckvidd. I Model S Long Range kommer man nu 652 km och i Performance skrivs räckvidden till 639 km. För X är motsvarande siffror 561 samt 548 km.

Uppdateringarna till trots – så är priserna desamma.

Felix Björklund

Mer om: Tesla Model 3

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt