Tesla startar nytt rekommendationsprogram

2019-03-23 06:00  

Gratis snabbladdning och chansen att vinna en Model Y eller en Roadster. Tesla återuppväcker sitt rekommendationsprogram. Men företaget har lärt sig sin läxa och är mindre generöst denna gång.

När Tesla införde sitt rekommendationsprogram så var det ett utmärkt marknadsföringsverktyg. Istället för att lägga massvis av pengar på reklam, fick man influerare, privatpersoner och Tesla-fans att agera både ambassadörer och reklampelare.

Den som angav en referens fick en liten bonus – och den som rekommenderat fick en mer substantiell ersättning. Det senare kunde vara allt från en gratis laddbox eller en liten elbil för barn – till ett exemplar av Teslas kommande sportbil Roadster.

Läs mer: Nu höjer Tesla priserna på tre av sina modeller

Just det senare var det som slutligen stjälpte hela rekommendationsprogrammet då det visade sig kosta mer än vad Tesla hade räknat med. Detta då ett antal influerare och kändisar använt sina kanaler för att på kort tid samla på sig tillräckligt med rekommendationer för att förtjäna en bil… och i vissa fall två.

Vinn en Tesla Model Y

Nu har man återupplivat programmet igen, men den här gången har man satt en hel del restriktioner. Så vad får man den här gången då? Jo, både den som rekommenderar och den som refererar får vardera 1 500 kilometer gratis snabbladdning.

Därtill ger varje rekommendation möjligheten att vinna en Model Y och även en Roadster. Men till skillnad från tidigare så är det dragning om bilarna en gång i månaden respektive en gång i kvartalet. Vidare har Tesla sett till att begränsa det så att inte bara populära Youtubeprofiler och dylikt plockar hem alla bilar – man kan nämligen bara vinna en bil en gång.

Felix Björklund

Mer om: Tesla Elbilar

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt