Elbilar

Nya uppgifter: Då lanseras Tesla Cybertruck

Tesla Cybertruck. Foto: u/Kruzat
Tesla Cybertruck. Foto: u/Kruzat
Tesla Cybertruck. Foto: u/Kruzat
Tesla Cybertruck. Foto: u/Kruzat

Sista delen utvecklingen i år och produktion 2023. Så ser strategin för den hett efterlängtade Tesla Cybertruck ut. Det avslöjade företagets frontman Elon Musk vid invigningen av fabriken utanför Berlin.

Publicerad

När Tesla visade upp den eldrivna pickupen Cybertruck 2019 var det en knall i bilvärlden. Elbilsutmanaren skulle lansera en modell som 2021 skulle utmana på den i USA så populära ”truck-marknaden”. Och med detta så började racet. De etablerade tillverkarna Ford och GM fick bråttom och det tog inte lång tid innan de började prata om el-pickisar. Därtill har flera utmanare som Rivian, Lordstown och Canoo fått mycket rubriker för sina alternativ.

Men 2021 kom och gick, men ingen Cybertruck. I olika sammanhang har Elon Musk kommenterat utvecklingen och sagt att modellen försenats. Dock finns det nu ett ljus i tunneln. Under invigningen av Teslas Gigafactory i Berlin-Brandenburg svarade Teslachefen på frågor och sade:

”Vi vill ha utvecklingen av Cybertruck klar i år och vara redo för produktion nästa år”.

En miljon personer i Cybertruck-kö

Är du intresserad och vill lägga en order nu lär det dock inte innebära att du kan förvänta dig en bil 2023. Enligt uppgift ska över en miljon personer ha skrivit upp sig på väntelistan för Cybertruck – så när man väl drar igång är det många bilar som ska betas av.

Det finns förstås även andra alternativ, som GMC Hummer EV, Rivian R1T samt Ford F-150 Lightning.