Elbilar

Nu trimmar Brabus batteridrivna Smart

0-100 km/h på 10,9 sekunder låter kanske inte hisnande, men det kan vara spännande nog i en minibil med plats för två. Foto: Brabus
Foto: Brabus
Foto: Brabus

Företaget har byggt sitt namn på att ge Mercedes bränsletörstiga modeller mer kraft och sportighet. Nu gör Brabus på samma sak med Smarts elbil.

Publicerad

För en rejäl påse med pengar gör företaget din redan dyra Mercedes väldigt exklusiv och väldigt snabb. Sedan 1977 har Brabus erbjudit eftermarknadsdelar för Daimler-koncernens modeller– som i dag även omfattar Smart och Maybach. Samtliga aspekter av bilen får en makeover, och tyskarna gör även vad som kan liknas vid "full custom", typ helt skräddarsydda lösningar, som den här pickup-versionen av Mercedes-AMG G63.

Blickar man en bit in i framtiden så riskerar Brabus hela företagssidé att gå upp i rök – därför är man tvungna att förändra sina produkter. Fler länder har satt datum för när de vill införa ett förbud mot försäljning av förbränningsmotorer, och redan 2019 meddelade Daimler att man inte hade några planer på vidare investeringar i utvecklingen av förbränningsmotorer.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här