Elbilar

Nikolas el-pickup utmanar med udda tekniklösning

Foto: Nikola
Foto: Nikola
Foto: Nikola
Foto: Nikola
Foto: Nikola
Foto: Nikola

Nikolas accelerationssnabba el-pickup blir ensam i segmentet om att ha en vätgasdriven räckviddsförlängare. Lösningen ger Badger en aktionsradie på mer än 96 mil.

Publicerad

När Elon Musk avtäckte sin Cybertruck så twittrade Nikola-vd:n Trevor Milton att han gärna skulle donera sin egen pickup-design till Tesla. Och nu har utmanaren släppt mer fakta om modellen som kan bli en styv konkurrent till Cybertruck.

Designen är kanske okonventionell, men Badger blir ensam i segmentet om att ha en vätgasdriven räckviddsförlängare.

Amerikanska köpare som känner sig tveksamma inför bränslet kan lugnas av att bolaget har för avsikt att upprätta ett nätverk av vätgasstationer över USA. Och gasen som säljs ska utvinnas med solenergi.

Enligt Nikola kommer pickupens batterier att ge en räckvidd på drygt 48 mil vilket kompletteras av samma sträcka från räckviddsförlängaren. Totalt ger det Badger en aktionsradie på mer än 96 mil.

Foto: Nikola
Foto: Nikola

Det handlar om en stor bil, men trots en längd på 589 centimeter sägs fordonet få köregenskaper som en sportbil. 0-96 km/h avverkas på 2,9 sekunder. Till detta kommer pickupen ha en dragkapacitet på drygt 3,6 ton.

Ännu har ingen tillverkning dragit igång. Först ska bolaget bygga en produktionsanläggning i Pinal County, Arizona. Den förväntas ha nått full kapacitet till 2024. Men det ser lovande ut för Nikola då de redan har fått in över 13 000 förbeställningar på Badger. Det rapporterar Motor Authority.