Laddstolpen hoppar upp ur trottoaren

2020-05-05 15:20  
Laddstolpen Ueone. Foto: Urban Electric

Under sex månader har brittiska elbilister utvärderat laddstolpar som ligger dolda under asfalten. Efter avslutat test ger boende tummen upp.

Förra året inledde brittiska företaget Urban Electric ett sexmånaderstest i Oxford av bolagets uppfällbara laddstolpar. De är dolda i trottoaren, men fälls upp när de ska användas. Laddstolparna kan leverera 7 kW.

Sex exemplar av prototyp-laddaren Ueone installerades i samarbete med Oxford City Council, Co-wheels Car Club samt Duku, som har utvecklat och tillverkat laddstolpen tillsammans med systerföretaget Albright IP.

Läs mer: Målet: Laddstationen blir energilager för bostadsområdet

Laddstolparna är kopplade till en app och fälls upp ur asfalten när föraren kör fram. Urban Electrics argument för sin teknik är att lösningen innebär att man kan erbjuda en laddinfrastruktur utan att påverka stadsbilden.

Nu är en egen utvärdering klar och lösningen togs emot väl av de boende, enligt företaget. I utvärderingen efter testperioden angavs tillgänglighet och pålitlighet som de allra viktigaste aspekterna

John Edgren

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt