ELBILAR

Cybertruck-prototyp skapar spekulationer om räckvidd

Prototyper av Cybertruck har setts i Kalifornien såväl som i Texas.
Prototyper av Cybertruck har setts i Kalifornien såväl som i Texas.

I väntan på Teslas första leveranser av Cybertruck har entusiaster försökt räkna ut modellens räckvidd. Detta genom att spionera på en prototyp i trafik.

Det har gått fyra år sedan Tesla presenterade sin unika pickup Cybertruck, och nu har bolaget börjat rulla ut modellen till sina showrooms. Och den 30 november hålls ett Cybertruck Delivery Event vid Gigafactory Texas, där planen är att leverera tio fordon till kunder. Det skrev Electrek tidigare

Bland vissa av de hugade spekulanterna finns frågor kring vilken räckvidd modellen kommer att landa på – och en av de prototyper som har siktats på vägarna i USA har bidragit till diskussionen.

Tittade in i kupén

Observanta åskådare tittade in i kupén och kunde då se att 71 procent av batteriet återstod. Navigationen berättade samtidigt att strax under 26 km av den planerade rutten återstod och att batteriets laddning förväntades ligga på 65 procent vid målgången. Enligt Electreks kalkyl torde det innebära att ett batteri med full laddning kan leverera en räckvidd på strax under 430 km, baserat på det amerikanska mätsystemet EPA. Det skriver Electrek

Beräkningen får dock kritik av en läsare som anser att minskningen med 6 procent (från 71- till 65 procent) inte kan fastställas med en sådan exakthet. Och om tappet istället landade närmare 5 procent så skulle räckvidden landa på 482 km, vilket stämmer med den kapacitet på 300+ miles som Tesla tidigare har angett för versionen med dubbla motorer. Enligt Carwow förväntas den bakhjulsdrivna instegsversionen få en räckvidd på 250 miles, motsvarande 402 km.