”Utgår ifrån att samarbetet fortsätter”

2014-09-15 15:55  
Erik Hellqvist

Mojangs succéspel Minecraft har använts för att utveckla slumområden på olika ställen i världen. Erik Hellqvist, vd för Svensk Byggtjänst, tror att samarbetet rullar vidare även efter uppköpet av Microsoft.

Samarbetet mellan FN-organet UN Habitat, Mojang och Svensk Byggtjänst innebär att en version av Minecraft används för att öka medborgarnas delaktighet när stadsdelar ska byggas om. Med hjälp av spelet kan de olika byggprojekten visualiseras så att medborgarna ska kunna påverka utformningen.

Mojang går in med pengar och Svensk Byggtjänst skickar volontärer. Erik Hellqvist, vd på Svensk Byggtjänst, utgår ifrån att samarbetet kommer att fortsätta även efter Microsofts köp av Mojang.

- Risken att Microsoft säger upp avtalet finns ju alltid. Men vi har inte fått några sådana propåer. Å andra sidan, om Microsoft lägger ner 2,5 miljarder dollar är det nog för att de tycker att Mojang har skapat ett värde. Jag tror inte att de köper Mojang för att slakta det, utan jag skulle tänka mig att de vill utveckla relationerna, säger han.

Erik Hellqvist lyckönskar personerna bakom Mojang.

- Det är jätteroligt, ett bra exempel på att sprida svensk innovation. Det är ett svenskt företag som verkligen har varit innovativt, säger han.

Linda Nohrstedt

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt