TAT lägger ned – och expanderar

2011-01-10 16:16  
TAT i Malmö, specialist på gränssnitt i mobiltelefoner, ska anställa ett 30-tal nya utvecklare efter att företaget köpts upp av kanadensiska RIM. Foto: TAT

Succéföretaget TAT i Malmö lägger ned sina försäljningskontor i Asien. Samtidigt går man ut hårt för att anställa ett 30-tal nya utvecklingsingenjörer till huvudkontoret i Malmö.

Designföretaget TAT – The Astonishing Tribe – fick sitt genombrott med designen av gränsnittet i Sony Ericssons succémobil T610, den mobil som 2004 blev utnämnd till världens bästa mobil och som blev Sony Ericssons räddning som mobilföretag.

Sedan dess har TAT gått från klarhet till klarhet och ryktet bland storföretagen i it-branschen är grundmurat.

I dag har TAT fina kunder som it-företagen Asus, Fujitsu, Google, Motorola, Orange, Pay Pal, Samsung, S60, Spotify, Sony Ericsson, T Mobile och till och med industriföretaget Volvo Trucks.

Bland annat har TAT fått uppdraget att göra gränssnittet till operativsystemet Androids nya version.

För en månad sedan köpte den kanadensiska mobiltillverkaren RIM, Research in Motion, upp TAT.

RIM är det företag som står bakom den populära mejlmobilen Blackberry.

Efter att ha inlemmats i RIM-organisationen lägger nu TAT ned sin försäljning i Asien och överlåter den åt RIM:s organisation.

Kontoren i Tokyo och Tapei stängs och kontoret i Seuol, som inte ingick i RIM-affären, kommer att säljas. Även säljare på huvudkontoret i Malmö berörs av omorganisationen, skriver Elektroniktidningen i dag.

Elektroniktidningen har fått sina uppgifter från nyhetsbrevet Rapidus, som bevakar näringslivet i Öresundsregionen.

Omorganisationen berör även TAT i Malmö. All personal förs över till RIM-bolaget User Interface in Scandinavia.

För TAT:s verksamhet innebär försäljningen till RIM att uppdraget förändrats. Ingångna avtal ska slutföras, men därefter ska TAT bara jobba med RIM:s egna produkter.

– Vi redan diskuterat nyanställning av 20-40 personer i Malmö under nästa år. Verksamheten i Malmö kommer bara att påverkas positivt av denna affär, sade Hampus Jakobsson, en av företagets grundare, till Sydsvenskan, när affären offentliggjordes.

De nya arbetsuppgifterna för TAT-personalen blir användargränssnittet för RIM:s kommande läsplatta Playbook och nästa version av Blackberrymobilernas operativsystem.

TAT:s vd Charlotta Falvin säger till Rapidus att man räknar med att anställa 20-30 personer under året.

Ett stort antal annonser är redan ute. På TAT:s hemsida sammanfattas kompetensbehovet.

  1. Configuration engineer
  2. Technical-test-engineer
  3. Test leader
  4. Test engineer
  5. Senior interaction designer
  6. Visual and motion designer

Lars Anders Karlberg

Mer om: Google Android

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt