Takproblem stänger Imax-biografen

2016-12-15 13:38  

Plattor i undertaket har lossnat efter bara ett år – SF har stängt biografen i Mall of Scandinavia.

I taket på biosalongerna i Filmstaden Scandinavia i Solna sitter akustikplattor av 300 millimeter mineralull. Vid en besiktning som SF genomförde upptäcktes en risk för att plattorna skulle lossna och kunna ramla ned. SF Bio beslutade då att stänga hela biografen – ett besked som kom på torsdagsmorgonen.

Vid ettiden på eftermiddagen fanns inget nytt besked om när biografen kan öppna, mer än att det kan ta tid att gå igenom alla salonger. ”Vi räknar med att det kommer att ta minst en vecka”, skriver företaget på sin hemsida.

Bland de salonger som har stängts finns den stora Imax-salongen, där nya Star Wars-filmen "Rogue One" visas. SF Bio har under dagen fått hantera en stor mängd kontakter från personer med bokade biljetter. SF:s besked är att alla som har köpt biljetter får pengarna tillbaka. Imax-salongen är också den salong som kommer att åtgärdas först, enligt SF Bio. ”Så fort en salong är klar kommer den att öppna igen.”

Läs mer: På besök i Sveriges nya Imax-bio

Många besökare är frustrerade över stängningen, framgår av SF:s Facebooksida. ”Någon på byggsidan har missat kraftigt i detta och ur biografsynpunkt måste det vara sämsta tänkbara tidpunkt” skriver en biobesökare. ”Tummen upp för att ni tar tag i problemet innan något allvarligt händer. Tummen ner för alla som skriver här och anser att Star Wars är viktigare än folks säkerhet” skriver en annan.

Filmstaden Scandinavia öppnade i mitten av november förra året, och är SF Bios största biografsatsning i Sverige, med 15 salonger varav den första med Imax-format i Sverige för kommersiella biofilmer. Klicka på grafikbilden här ovan för att se tekniken bakom salongen.

Anna Orring

Mer om: Biograf

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt