Steve Ballmer: Skype är toppen!

2011-05-10 13:52  
Steve Ballmer, vd Microsoft. Foto: Microsoft

- Skype är en fantastisk tjänst som älskar av miljoner människor världen runt. Tillsammans ska vi forma framtiden.

Det skriver Microsofts vd Steve Ballmer i ett pressmeddelande när han klockan 14 svensk tid bekräftade köpet av Skype för 8,5 miljarder dollar.

Då var klockan fem på morgonen i Seattle där Microsoft har sitt huvudkontor och åtta i New York där Nasdaqbörsen ligger.

Börsen öppnar 9.30 lokal tid i New York och aktiehandlarna har alltså några timmar på sig att värdera affären.

Steve Ballmer håller en webbsänd presskonferens klockan 17 svensk tid. http://www.microsoft.com/Presspass/presskits/corpnews/

I pressmeddelandet säger Steve Ballmer att  köpet av Skype kommer att öka tillgängligheten för realtidsvideo och röstkommunikation och ge Microsoft möjligheter till nya affärer.

Samtidigt kommer Microsoft att stärka Skypes varumärke.

Skype kommer att stödja alla Microsofts prylar, framför allt Xbox och Kinect men också  Windows Phone och andra Windowprylar.

Alla Skypeabonnenter kommer att få tillgång till Outlook, Lync, Xbox Live och andra Windowscommuninities.

- Skype är en fenomenal service som älskas av miljoner människor världen runt. Tillsammans ska vi skapa framtidens realtidskommunikation så att människor ständigt kan stå i kontakt med familj, vänner, kolleger och affärspartners var de än befinner sig, skriver Steve Ballmer i pressmeddelandet.

Läs hela pressmeddelandet här.

Ägandet i Skype

Skype ägdes vid affären med Microsoft till 56 procent av riskkapitalbolagen ilver Lake och Canada Pension Plan Investment Board, till 30 procent av Ebay och till 14 procent av Niklas Zennström och Janus Friis.

Lars Anders Karlberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt