Stenkakorna snurrar åter på nätet

2008-09-29 14:49  

Webbplatsen som erbjuder nedladdningsbara gamla stenkakor i mp3-format har nu öppnats igen. Den tvingades tidigare stänga på grund av överbelastning.

Cliff Bolling från Portland i USA har nu åter igen kunnat öppna sin samling av gamla 78-varvs skivor för gratis nedladdning.

När det blev allmänt känt att han hade lagt ut nästan fyra tusen gamla stenkakor i mp3-format på sin webbplats blev servern han använde överbelastad. Då stängde internetoperatören stenkakesajten.

Efter några dagar öppnades den igen men stängdes så åter i mitten av augusti.

Men nu är den som sagt tillbaka och erbjuder fortfarande gratis nedladdning.

Skillnaden mot tidigare är att besökarna nu måste logga in med användarnamn och lösenord. Men det är bara av tekniska skäl. Det krävs ingen personlig registrering utan alla använder samma inloggningsuppgifter som presenteras på sajten.

Om musiken som erbjuds är antik så är själva sajten minst lika mycket retro.

Det är text rakt av utan några grafiska krusiduller.

Men en modernisering kan vara på gång:

"Tack vare alla donationer jag fått har jag haft möjligheten att köpa webbpubliceringsprogrammet Dreamweaver. Trevligt! Tack! Allt jag behöver göra nu är att klura ut hur det ska användas", meddelar Cliff Bolling.

Jan Melin

Mer om: stenkakor mp3

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt