Starkare diodblixt för mobilkameran

2008-11-18 15:40  
Osluxblixtarna ger mycket ljus i mobilblixten

Osram har presenterat nya modeller av sina lysdiodbaserade blixtar för digitalkameror och mobilkameror. Ljuset har nära nog fördubblats sedan förra generationen.

Blixtarna i Ceramosfamiljen presterar nu ett ljusflöde på 90 lumen vid en ström på 500 mA, vilket gör dem till en av marknadens ljusaste lysdioder. Ljuset skapas av tunna galliumnitridkretsar på 1 kvadratmillimeter. De lämpar sig bra som blixtar till mobiltelefonkameror.

Oslux-blixtarna har optimerade kretsar och en linsdesign som ger mera ljus. Ljus på upp till 100 lux kan avges vid en ström på 500 mA, och ännu mer ljus vid mer ström.

Med de nya lysdiodblixtarna hoppas Osram att kunna intressera mobiltelefontillverkarna att köpa ännu större volymer av lysdioderna.

De nya ljusstarkare dioderna har samma typ av anslutningar som den tidigare generationen så de kan enkelt integreras i produktionen.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt