Seger för Blu-ray lycka för Singulus

2008-02-26 11:50  
Blu-rayproduktion i Blulinemaskiner

Förra veckans avgörande i blålaserkriget blev en lyckträff för specialmaskinföretaget Singulus. Med över hälften av världsmarknaden för tillverkning av Blu-rayskivor väntar man på att order ska strömma in.

Singulus i tyska Kahl am Main tecknade redan 2005 avtal med Sony, det ledande företaget bakom den blålaserbaserade lagringstekniken Blu-ray.

Tyskarna har sedan dess installerat flera Blulineanläggningar, anläggningar för att producera Blu-ray skivor.

Enligt Singulus vd Stefan A Baustert har samarbetet med Sony lett till att Singulus nu har ett nära samarbete med filmbolagen i Hollywood.

Målet är att ta över 65 procent av världsmarknaden för produktion av Blu-raymaterial. I år hoppas man kunna sälja mellan 15 och 20 produktionsanläggningar. Samtidigt är Singulus en stor tillverkare av produktionsutrustning för konventionellt dvd-material.

I morgon onsdag ordnar Singulus ett internationellt seminarium kring sin nyutvecklade produktionsanläggning Bluline 2. Med anläggningen går det att producera Blu-rayskivor som lagrar data i dubbla lager, sammanlagt 50 gigabyte.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt