Rossis kall fusion-experiment granskas

2014-05-27 08:12  

TEKNIKSVEPET. God morgon. Här får du senaste nytt från teknikvärlden. På en minut.

Vetenskapsradion inleder sin granskning av Andrea Rossis experiment med kall fusion.

 

Ögonstyrningsföretaget Tobii, en gång på Ny Tekniks 33-lista, köper den amerikanska konkurrenten Dunavox för 120 miljoner kronor, skriver DI. Bolaget planerar en börsintroduktion i höst.

 

Så mycket kostar det att lösa klimatproblemen. MIT Tech Review har gjort en sammanställning av de senaste analyserna.

 

Företaget Solar Roads med affärsidén att täcka USA:s vägar med solceller lockade till sig 1 miljon dollar via Indiegogo, skriver the Verge.

 

Så påverkar internet våra liv. Kolla in videon med föreläsarna Thomas Malone and Yochai Benkler på MIT Tech Reviews hemsida.

 

Samsungs patent för kroppsnära teknik beskrivs av sajten Techcrunch.

 

Google sägs vara intresserad av att köpa Dropcam som jobbar med uppkopplade kameror, enligt sajten Cnet. En affär som skulle passa bra tillsammans med det tidigare köpet av det smarta elmätarbolaget Nest och Googles satsning på det smarta hemmet.

 

Taxibolag värderas nu till 17 miljarder dollar, skriver Wall Street Journal. Det handlar om Uber som låter kunderna beställa och betala körningar med mobilen. Det bildades i San Francisco 2009, och kom till Stockholm förra året.

Mer om: Tekniksvepet

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt