Nya funktioner i Microsoft Teams – barnskrik filtreras bort

2020-03-20 10:48  
En liten gul handikon indikerar att deltagaren vill få ordet. Foto: Microsoft

Filtrering av bakgrundsljud ska göra distansmöten i Teams enklare att hänga med i.

Mitt under pågående pandemi fyller Microsoft Teams tre år. Och det betyder inte bara tre ljus på tårtan, utan också att samarbetsverktyget får en rad nya funktioner.

* Filtrering av bakgrundsljud. Med artificiell intelligens ska barnskrik, högljudda mellanchefer i andra änden av korridoren och till och med – något Microsoft gjort ett nummer av – prassel från chipspåsar sorteras bort. De videor som visats av den nya funktionen verkar lovande, men Ny Teknik har inte hunnit testa än.

* Handuppräckning. I coronatider består av Teams-möten av fler deltagare på distans än vanligt och det är lätt att många vill säga saker samtidigt. Nu kan dock deltagare med ett knapptryck begära att få ordet varpå en liten gul handikon visas.

Läs mer: Så jobbar du hemifrån utan att bli galen

* Popup-fönster för separata chattar. Istället för att växla mellan konversationer och/eller pågående videosamtal kan användaren lägga Teams-fönster bredvid varandra för en enklare överblick.

Microsoft har listat fler Teams-nyheter på sin blogg.

Efterfrågan på konferensteknik och verktyg har skjutit i höjden sedan viruset började spridas. Daniel Akenine, teknikchef på Microsoft i Sverige, säger att ”användningen av Teams ökat dramatiskt”. Det är ingen överdrift. På en vecka, mellan 11 och 18 mars, ökade Teams med 12 miljoner dagliga användare, från 32 till 44 miljoner.

Peter Ottsjö

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt