Modemiljoner till entreprenörskola i Stockholm

1999-11-18 09:47  
Hennes & Mauritz styrelseordförande Stefan Persson donerar 50 miljoner kronor till Stockholms entreprenörsskola genom Familjen Perssons stiftelse.

- Nu skalar vi upp och startar en hel utbildning. Målet är att bygga 50 nya företag om året, säger Niclas Adler, projektledare för Stockholm School of Entrepreurship, SSES.

Entreprenörskolan är en ideell före,ning som drivs av KTH, Handelshögskolan i Stockholm och Karolinska institutet.

Den startade för 1,5 år sedan och ger kurser i allt en entreprenör måste behärska.

- Det kan vara ekonomi, Internet eller patenträtt. Vi anpassar innehållet till studenternas behov. Alla har en affärsidé som de ska utveckla, säger Niclas Adler.

Ett par hundra teknologer, medicinare och handelsstudenter har hoppat på utbildningen.

Några har redan byggt upp framgångrika företag. Ett exempel ärteleoperatören Glocalnet som startade som ett projekt på SSES. Den interaktiva stadsguiden Citikey är ett annat.

Med hjälp av donationen ska SSES starta en sammanhållen utbildning i entreprenörskap på upp till 1,5 år.

Vid sidan av undervisningen ska SSES bedriva forskning kring den nya ekonomins spelregler och erbjuda utbildningar för företag.

Inspirationen är bland annat hämtad från Chalmers entreprenörskola.

- Men till skillnad från utbildningen på Chalmers ska SSES på sikt vara öppen för studenter från alla högskoleutbildningar i Stockholmsområdet, säger Niclas Adler.

Marie Alpman

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Debatt