Miljontals Sonykonton hackade – igen

2011-05-03 10:17  

Förra veckan hackades 77 miljoner konton till Sony Playstation-användare. Nu meddelar den japanska jätten att ytterligare 25 miljoner användarkonton blivit bestulna på personuppgifter.

Avslöjande kom kort efter att bolaget meddelat att nya säkerhetsåtgärder vidtagits.  

På måndagen avslöjade Sony att närmare 25 miljoner användares konton hackats som registrerat sig hos Sony Online Entertainment.

Avslöjandet kom efter att Sonys näst högste chef Kazu Hirai meddelat att åtgärder vidtagits för att förhindra sådana dataintrång som drabbade bolaget förra veckan. Då hackades 77 miljoner Playstation-konton.

I den senaste cyber-attacken har hackare kommit över namn, hemadresser, mejl-adresser, födelsedaturom, telefonnummer och könstillhörighet.

10 700 kunder i Österrike, Spanien och Tyskland har fått sina debituppgifter stulna. 12 700 kunders kredituppgifter har stulits.

En taleskvinna från Sony har uppgett att det inte finns något som tyder på att den stulna informationen har använts för brottslig ekonomisk vinning.

Jonas Melzer

Mer om: Sony

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt