Microsofts Bing pressar Google

2009-05-29 12:27  

Första veckan i juni får allmänheten tillgång till Microsofts nya söktjänst Bing. Den ersätter Live Search, har ny teknik, och ska bli en trovärdig Google-konkurrent.

Tekniken kommer från företaget Powerset som Microsoft köpte förra året. Bing ger förslag på ”relaterade sökningar” vars uppgift är att ge relevanta resultat snabbare än Googles enkla sidrankning. Det kan vara en fördel när sökresultat består av många likartade träffar, och det är svårt att välja bland dem.

Microsoft vill ta webbsökningar av Google, för att kunna få större del av annonsmarknaden. Google har 80 procent av den globala sökmarknaden, Yahoo tio procent och Microsofts Live Search som nu ersätts av Bing bara två och en halv procent.

För Google måste Microsofts stora kliv framåt framstå som en uppmaning att öka utvecklingstakten. En tuff tekniktävling stundar.

Niklas Dahlin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt