Digitalisering

Glutenchip varnar för farlig mat

Kollar gluten

En biosensor som upptäckter de farliga beståndsdelar i mat som gör celiakier sjuka, glutenallergiker, presenteras på en mässa för analysinstrument idag. Åtta europeiska forskningsinstitut har deltagit i utvecklingen.

Publicerad

Håller koll på gluten Sensorn är av engångstyp och är tänkt att användas av livsmedeltillverkare som vill kunna garantera att den mat de säljer verkligen är glutenfri.

Vid mässan Analytica kommer bland andra experter från Institutet för mikroteknik i Mainz att demonstrera den första anläggningen av en glutenanalysator som hittar de giftiga beståndsdelarna i gluten som celiakier sjuka.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här