Github säkrar koden med Yubikey

2015-10-02 13:26  

Utvecklarsajten Github går samma väg som Google och Dropbox och anammar säkerhetsstandarden U2F för att skapa säkrare inloggning för sina elva miljoner användare.

Men kanske lika viktigt för den gryende standarden för säkrare inloggningar är att sajten nu också uppmanar den som utvecklar egna applikationer att använda U2F.

U2F är ett sätt att skapa en så kallad tvåfaktorinlogging, knuten till en hårdvarunyckel, för att det inte ska räcka för en illasinnad hackare att komma över ett lösenord för att komma åt en användares konto. När Github nu lanserar möjligheten att skydda sitt konto med U2F så gör företaget det tillsammans med svenska Yubico och deras produkt Yubikey som ansluts till datorns USB-port.

Sedan tidigare låter även Google sina användare utnyttja Yubicos lösning för tvåfaktorsinloggning och företaget stöder U2F-standarden i sin webbläsare Chrome. Fortfarande saknas dock stöd för standarden i till exempel Microsofts och Mozillas webbläsare.

 

Prova vår heldigitala tidning Digital Teknik!

 

Jonas Ryberg

Mer om: Yubikey

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt