Fler serverhallar i Luleå oroar Facebook

2013-05-08 09:23  

Ytterligare en datorjätte är på väg att etablera sig i Luleå. Det har fått Facebook att reagera och kräver att kommunen utreder tillgången på energi, vatten och avlopp.

Snart är det dags för driftstart i den första av de gigantiska serverhallar som Facebook bygger i Luleå. Tillgång på grön el från vattenkraft och ett stabilt elnät var två av faktorerna som fick Facebook att välja Luleå.

Samtidigt försöker kommunen att locka fler it-företag och en stor datorjätte är på väg att etablera sig i närheten av Facebook på Porsön i Luleå.

Men nu reagerar Facebook och har genom sitt ombud Pinnacle Sweden, bett att Luleå kommun ytterligare utreder tillgången på energi, vatten och avlopp, rapporterar tidningen Norrländska Socialdemokraten.

-Det här är ju en viktig fråga. Jag är övertygad om att kommunen klarar det här, men jag tycker inte problemet har belysts tillräckligt, säger Klas Wennström, Pinnacle Sweden till NSD.

- När man nu förbereder ytterligare etableringar så bör det belysas att det finns tillräckligt med vatten och el. Alla utövare ska bli nöjda, säger han vidare till tidningen.

Marie Alpman

Mer om: Facebook Internet

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt