Ericssonchefen talar om planetens tillstånd

2010-03-22 12:37  
Hans Vestberg, Ericssons vd. Foto: Hans Berggren

Ericsson fortsätter att vårda sin miljöprofil. Vd Hans Vestberg ska tala på ett heldagsseminarium med titeln "Planetens tillstånd" i New York. Seminariet webbsänds.

Ericssonchefen Hans Vestberg är den enda ledaren för ett stort börsbolag, som om talar på seminariet ”State of the Planet 2010” i New York i veckan..

Med bland talarna finns en rad professorer, samt FNs generalsekreterare Ban Ki-moon, och den holländska prinsessan Maxima. Från Ericsson deltar också strategichefen Douglas Gilstrap.

Att visa upp sig i den här typen av sammanhang är helt i linje med Ericssons nya varumärkesstrategi, vars mål formulerats som ”att det vi gör som företag förbättrar människors liv, verksamheter vi jobbar med och samhällen där vi finns”.

Ericsson analyserar också för tillfället om ett ökat globalt engagemang i miljö- och sociala frågor, kan bli en affärsmöjlighet. Detta enligt företagets senaste strategi-dokument.

Seminariet arrangeras av the Earth Institute, med stöd från Ericsson och tidningen Economist. Talarna finns med från fem olika ställen i världen: Förutom New York, även Beijing, New Delhi, Nairobi och London.

Hans Vestberg är med vid tre tillfällen. Först som en av introduktionstalare redan vid halv nio på morgonen (amerikansk tid i New York), sedan som deltagare i en paneldebatt strax efter 11, och som en av tre avslutande talare kvart över fem.

Seminariet arrangeras av the Earth Institute. Bland sponsorerna märks tidningen Economist och Ericsson.

Seminariet hålls i New York den 25 mars, men kan följas på webben:www.stateoftheplanet.org/

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt