Enhetstaxa för mobildata i hela EU

2011-02-15 12:33  

Teleoperatören Deutsche Telekom presenterar på mobilmässan i Barcelona ett förslag på enhetstaxa för datatrafik inom EU.

Operatören lägger fram förslaget om en enhetstaxa på 1,95 euro per dag (ca 20 kronor) för datatjänster inom EU-området.

För 14,95 euro (ca 150 kronor) per vecka skulle det vara möjligt att surfa obegränsat, men operatören kan även tänka sig att sätta en övre spärr för hur stor datamängd som får laddas ner.

Detaljerna kring enhetstaxan är ännu inte utarbetade, uppger en representant för Deutsche Telekom till tidningen Die Welt.

EU har under en längre tid försökt få bukt med de höga roamingavgifter för mobil datatrafik inom unionen. Förra året beslöt man om en automatisk kostnadsspärr vid 50 euro per månad.

I det perspektivet kan Deutsche Telekoms förslag ses som ett sätt att förekomma ytterligare reglering.

- - - -

Läs även inlägg från januari i It-bloggen på Nyteknik: "... tips till operatörer är att gå i förväg och skapa en aptitlig och enkel utlandstaxa för datauppkoppling – exempelvis 20 kronor per dag, med något rimligt tak för förbrukningen."

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt