Vi har för närvarande problem med inloggningen och har därför låst upp premiumartiklarna. Vi jobbar på problemet och hoppas lösa det så snart som möjligt!

Elakheter fastnar i mobbarens app

2015-11-04 06:32  
Foto: TT

Digital mobbning plågar många barn och unga. Nu kommer en app som ska ersätta kränkande ord i sms och sociala medier med komplimanger.

Den som installerar appen kan till exempel inte längre skriva ordet ”hora” i ett sms. Ordet blir utbytt till ”fullpoängare”. ”Mongo” byts ut till ”geni” och ”kuk” blir ”banan”.

Filtret fungerar bara hos den som skickar meddelandet – att installera appen på sin egen telefon stoppar inte inkommande oförskämdheter.

– Det är lätt att skriva kränkande i sms och sociala medier utan att se varandra i ögonen, men alla måste ta ett ansvar för att göra samhället lite varmare, säger Fredrik Löfgren på Länsförsäkringar.

Appen sprids nu genom en kampanj på skolor i Göteborg och Bohuslän.

Appen fungerar som ett extra tangentbord som ersätter de cirka 18 000 ord inklusive böjningar som hittills finns med i appen, som har utvecklats av Länsförsäkringar.

  

 

Gilla Ny Teknik på Facebook

Mer om: Mobbning App

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt