Elakheter fastnar i mobbarens app

2015-11-04 06:32  
Foto: TT

Digital mobbning plågar många barn och unga. Nu kommer en app som ska ersätta kränkande ord i sms och sociala medier med komplimanger.

Den som installerar appen kan till exempel inte längre skriva ordet ”hora” i ett sms. Ordet blir utbytt till ”fullpoängare”. ”Mongo” byts ut till ”geni” och ”kuk” blir ”banan”.

Filtret fungerar bara hos den som skickar meddelandet – att installera appen på sin egen telefon stoppar inte inkommande oförskämdheter.

– Det är lätt att skriva kränkande i sms och sociala medier utan att se varandra i ögonen, men alla måste ta ett ansvar för att göra samhället lite varmare, säger Fredrik Löfgren på Länsförsäkringar.

Appen sprids nu genom en kampanj på skolor i Göteborg och Bohuslän.

Appen fungerar som ett extra tangentbord som ersätter de cirka 18 000 ord inklusive böjningar som hittills finns med i appen, som har utvecklats av Länsförsäkringar.

  

 

Gilla Ny Teknik på Facebook

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL