Byggstart dröjer för Berlins nya flygplats

2005-10-11 15:37  

Byggstarten för Berlins nya storflygplats Berlin Brandenburg International BBI dröjer in på nästa år. Klagomål från omkringboende behandlas av rätten i februari nästa år. Utgången är fortfarande oviss.

Efter att ha behandlats i olika instanser i delstatsrätter kommer ärendet att behandlas på förbundsrättslig nivå mellan den 7 och 23 februari nästa år. Till dess gäller byggstopp för flygplatsen.
 
Omkring 4000 boende i närheten av den planerade flygplatsen har överklagat placeringen av flygplatsen, som ska byggas på samma ställe där en av Berlins tre flygplatser, Schönefeld, ligger idag.
 
Överklagan har nu nått högsta instans, och utgången anses fortfarande vara oviss. Förlorar de boende, kan bygget komma igång nästa år. Då beräknas flygplatsen kunna öppnas 2011. Projektet är redan flera år försenat.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt