Boxer-Robert i domstol

2006-10-17 14:34  
Boxer-Robert har inte gjort vad Neelie Kroes sagt.

EU-kommissionen beslutade igår att dra Sverige inför EG-domstolen. Sverige har inte avvecklat "boxermonopolet" som EU krävt.

Sverige skulle före juli 2003 ha ändrat de regler som ger det statsägda digitaltevebolaget Boxer TV-Access monopol på digitala marksändningar i Sverige.

Men eftersom ingenting har gjorts så drar EU-kommissionen Sverige inför rätta.

- Jag beklagar att jag tvingats dra in Sverige inför EG-domstolen, men svenska tittare bör inte längre förvägras rätten att välja leverantör av digital marksänd television, eftersom gemenskapslagstiftningen ger dem denna rättighet, säger EUs konkurrenskommissionär Neelie Kroes i dag i ett pressmeddelande.

Programföretagen i Sverige som använder digital marksändnings- och överförningsteknik kommer ändå att behöva köpa tjänster som kryptering och dekryptering av tv-signaler och utrustning som boxar och avkodare av Boxer.

Enligt EU-kommisionen handlar det om monopol på tevesignaler och tillhandahållande av avkodare, digitalboxar, smartkort och annan utrustning.

Johanna Andersson, Prao

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt