Bill Gates lämnar Microsofts styrelse

2020-03-16 07:29  
Bill Gates klipper banden med Microsoft, lämnar styrelsen. Foto: TT/Xinhua

Microsofts grundare och legendariske ledare Bill Gates lämnar bolagets styrelse för att ägna mer tid åt sina filantropiska åtaganden, meddelar Microsoft i ett pressmeddelande.

Gates har i många år varit involverad i olika former av välgörenhet och har grundat organisationer som verkar för bland annat bättre hälsa och utbildning. Han är också engagerad i kampen mot klimatförändringar.

Bill Gates var ordförande i Microsofts styrelse till 2014 och också vd i företaget till 2000. Han kommer att fortsätta att arbeta som rådgivare inom bolaget.

Läs mer: Gates backar ”osänkbar” metall – kan användas till flytande städer

– Det har varit en stor ära och privilegium att få ha arbetat med- och lärt sig av Bill (Gates) genom åren. Han grundade företaget med en tro på den demokratiserande kraften i programvara och en passion för att lösa samhällets tuffaste utmaningar, Säger Microsofts vd säger Satya Nadella i ett uttalande

TT / Ny Teknik

Mer om: Bill Gates

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt