Apple varnar för blixtar i öronen

2009-05-25 12:50  
Hörlurar det slår gnistor om.

Din Ipod kan ge dig en blixt rätt i örat, varnar Apple. Men det finns ingen anledning till oro: fenomenet är inte farligt.

På en sällsamt ambitiös informationssida förklarar Apple varför Ipod-lyssnare, under vissa ovanliga omständigheter, kan få en blixt i örsnibben från sina hörlurar. Statisk elektricitet kan byggas upp i musikspelarens chassi, och när lurarna sedan sätts i örat laddas potentialen ur med en miniatyrblixt och ett sting i skinnet.

Så, hur ska man göra för att få uppleva detta ovanliga fenomen? En sammanställning av Apples information visar att syntetoverall, löpträning i öknen och blåsigt väder är optimala förhållanden för elektriska öronexperiment. ”Anti-statisk handkräm” är ett förslag på motåtgärd.

Amerikanska företag bemödar sig ofta om att täcka alla möjliga situationer i garantier och information, för att inte råka ut för att stämmas för sveda och värk. Apples varning för statisk elektricitet är ändå ovanligt långtgående för ett så ovanligt fenomen. Företaget passar på att meddela att det kan hända även med andra apparater – och att det inte betyder att din Ipod är trasig.

Niklas Dahlin

Mer om: Apple Ipod

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt