Apple gasar igen: "Tillbaka i full kapacitet"

2020-05-04 07:07  
Produktionslinan är tillbaka i full kapacitet sedan slutet av mars, säger Tim Cook. Foto: TT

Techgiganten Apple klår Wall Streets förväntningar på både vinst och omsättning för årets första kvartal. Och enligt vd Tim Cook är produktionslinan tillbaka med sin fulla kapacitet efter coronaviruset.

Omsättningen uppgick till 58,3 miljarder dollar för årets första kvartal, en ökning från 58 miljarder förra året. Analytikerna hade i snitt väntat sig 54,5 miljarder.

Vinsten blev 2,55 dollar per aktie, också det högre än prognosen på 2,27 dollar.

Försäljningen i Kina minskade "bara" med drygt en miljard dollar, till 9,5 miljarder.

– När nedstängningen trädde i kraft i slutet av januari såg vi ett stort fall i efterfrågan som varade hela februari. Jämfört med det såg vi en förbättring under mars och ytterligare förbättring i april. Kina är på rätt spår, säger Apples vd Tim Cook till Reuters.

Läs mer: Uppgift: Kina utnyttjar ny IOS-sårbarhet för att spionera

Under januari och första veckan i februari gick Apples försäljning mycket bra. Sedan slog pandemin till mot både efterfrågan på dyra telefoner och datorer, och mot produktionen i de kinesiska fabrikerna. I mitten av mars öppnade fabriker och butiker i Kina igen, men då hade de flesta butikerna i resten av världen tvingats stänga.

– Men produktionen är det inget fel på, enligt Apple-vd:n.

Produktionslinan är tillbaka i full kapacitet sedan slutet av mars, säger han till Reuters.

Läs mer: Historiska beslutet ska göra wifi blixtsnabbt

Under kvartalet sålde bolaget Iphone-telefoner för 29 miljarder dollar, en minskning sedan förra året men ändå mer än vad analytikerkåren väntat sig. Även streaming- och molntjänsterna gick bättre än väntat.

Aktien är i stort sett oförändrad i efterhandeln.

Mer om: Apple

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt