TECH

Appleleverantören Foxconn ser minskad efterfrågan

Teknikföretaget Foxconns huvudkvarter i Taiwan.
Foxconns huvudkvarter i Taiwan.

Jättebolaget Foxconn rapporterar intäktstapp på grund av minskad efterfrågan på elektronik. De rapporterade intäkterna för februari är nästan 12 procent lägre än förra årets rekordsiffror.

Publicerad

Teknikjätten Foxconn som är Apples största leverantör hade intäkter på över 13 miljarder dollar förra månaden. De näst bästa siffrorna för februari månad för företag efter förra årets rekord.

Men det blev ett intäktstapp om 11,65 procent jämfört med samma tid förra året. Jämfört med januari i år, som var en stark månad försäljningsmässigt, var det hela 39,12 procent lägre. Foxconn skriver i ett uttalande att intäkterna från bland annat smart elektronik och moln- och nätverksprodukter minskade.

Fabriken i Zhengzhou öppen

I november 2022 gick Apple ut med att leveranser av Iphone 14 skulle kunna fördröjas på grund av nedstängningen av Foxconns stora fabrik i Zhengzhou. Fabriken stängde som en del av Kinas Covid 19-policy, men har sedan dess öppnat igen.

Protester utanför Iphone-fabrik i Kina.
I november bröt kraftiga protester ut vid Foxconns fabrik i Zhengzhou i Kina.

Foxconn rapporterar nu att verksamheten är på väg att återgå till normalläget efter nedstängningen av fabriken. I slutet på förra året bröt även kraftiga protester ut på fabriken bland arbetare som enligt uppgifter bland annat ska varit rädda att inte få betalt som utlovat.

Trots oroligheterna och de sämre siffrorna för februari ser företaget hur försäljningen följer “marknadens förväntningar”.