Boaty McBoatface beger sig på uppdrag

2017-03-14 15:53  
En av minubåtarna som fått namnet Boaty McBoatface. Foto: Wenn/ IBL

Internet röstade för att döpa det brittiska forskningsfartyget till Boaty McBoatface. Ägarna fegade ur, men som en liten tröst fick en annan båt namnet.

Engelska Natural Environment Research Council, NERC, bad användare på sociala medier att rösta fram ett namn på deras nya forskningsfartyg, landets största och dyraste för polarklimat. Det något plojiga namnet Boaty McBoatface, som kanske skulle kunna översättas: ”Båtis Båtnyllesson” vann överlägset. NERC var dock mindre sugna på namnet och döpte i stället fartyget efter den omtyckte naturprogramsprofilen Sir David Attenborough.

Som plåster på internets sår har dock fartygets små forskningsubåtar fått namnet Boaty McBoatface. Nu beger sig Boaty McBoatface ut på sitt första uppdrag, att utforska Antarktiska oceanen. Arbetet går att följa på NERC.s hemsida.

Må ditt uppdrag lyckas, Boaty McBoatface!

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL